Türkiye ve Endonezya Arasında Üniversite Eğitim Sistemi karşılaştırması

Türkiye ve Endonezya arasında universite eğitim sistemi



İlk olarak selamün aleyküm, yazımı okuyan arkadaşlara merhabalar..

Benim adım Hassanatul Azni. İstanbul Üniversitesi gazetecilik bölümü öğrencisiyim.



Bir Endonezyalı olarak tabii ki Endonezya'da  eğitim sistemi nasıl olduğunu biliyorum ve İstanbul üniversitesinde bir yabancı öğrenci olarak Türkiye'de üniversite eğitimi durumu nasıl olduğunu da biliyorum. Bu nedenle,
burada Türkiye ve Endonezya'nın arasında eğitim sistemini karşılaştırmaya çalışıyorum.

Türkiye ve Endonezya çok güçlü müslüman ülkedir. Ekonomi durumu çok iyi olduğu için ikisi de G-20 örgütüne katıldılar.  ama üniversitede eğitim durumu aynı mı acaba?  benzerlikleri ve farklılıkları var mı??  Haydi karşılaştıralım!

Bakın arkadaşlar,  ben aldığım tecrübelerden ve farklı bölümlerde arkadaşlarımın tecrübelerinden yazıyorum burada.  Belki diğer üniversitelerde ve diğer bölümlerde tecrübelerimiz belki farklı olabilir.




Türkiye'de üniversite eğitimi :
- Dönem ortalaması genellikle sadece vize ve final sınavlardan değerlendiriliyor. Hocalar çok nadir ödev veriyor, bazen hiç vermiyor.
-Yoklama o kadar çok önemli değil. öğrenciler Derse geç geliyorsa, kabul edilebilir ve geç gelen öğrencilere hoca kızmıyor.
-Bazen böyle öğrenciler var,  okula hiç gelmeyip,sınav haftasında sadece okula geliyor.
-Sınıfta çok kalabalık çünkü yüzlerce öğrenci bulunuyor. sınıf kalabalık oluğu için hocalar öğrencileri iyi tanıyamaz.
-Son sınıf öğrencilere ,mezun olmak için sadece bitirme projesi yapıyor, "thesis" gibi yazması gerek yok.
-Çok serbest ,öğrenciler özgürce yaşıyorlar,  yani burada giyim konusunda insarlar özgürdür. demek istediğim mesela, kızlar çok açık kiyafet giyebilirler,baya victoria secret modelleri gibi makyajı kullanıyorsa kimse eleştirmeyecek.



Endonezya'da üniversite eğitimi:
-Dönem ortalaması çok şeylerden alınıyor.sadece vize ve final sınavlardan değil ama Hem sınavlardan,yoklamalardan, ödevlerden, derste aktif olmasından hem de ve güzel karakterlerimizden hoca puan veriyor.
-Yoklama çok önemlidir. bahanesiz 3 kez derse öğrenciler gelmiyorsa o dersten belirli olarak kalacaklar.sınıfa geç geliyorsa, tabii ki kabul edilemez,  hoca geç gelen öğrencilere kızıyor.
-Puanı yükseltmek için her derste hoca sık sık ödev veriyor.
-Sınıfta kalabalık değil.  Genellikle bir sınıf en fazla sadece 40 öğrenci var, o yüzden hocalar öğrencileri iyi tanıyabilir.
-Mezun olmak için son sınıf öğrenciler "thesis" yazmak zorunda.
-O kadar serbest değil çünkü üniversite öğrencileri açık kiyafet okula gelemez,  kibar kiyafeti giymek zorunda. Bugünlerde Endonezyada üniversite kız öğrencileri kapalı kiyafeti giyiyorlar.  Açık kiyafeti giyen öğrencileri o kadar bulunmuyor. Mesela açık kiyafet giyiyorsa insanların tarafından eleştirilecek.

Yazdığım şeylerden bakabiliriz arkadaşlar, pek çok farklılıkları var.  Bu nedenle burada okuduğum için çok zor geliyor. Özellikle dönem ortalaması ile ilgili, sadece vize ve final sınavlardan değerledildiği için o yüzden sınav haftasında çok stress olurum. Bir de bütün aldığım dersler türkçe ile öğretiliyor. Kısa sürede türkçe öğrenip hemen üniversitede okuduğum için pek çok bilmediğim kelimeleri hala bulunabilir. Ders notlarını okurken hala sözlüğe bakmak zorundayım.

Peki arkadaşlar,  Endonezya ve Türkiye  arasında üniversite eğitimi hakkında karşılaştırabildiğim şeyleri o kadar yazabilirim.




Komentar

Postingan populer dari blog ini

setahun di turki,apa sih yang aku dapatkan?

anak hutan sawit kuliah di negeri dua benua